Home contact Prikbord Optredens Historiek

 Dirigent

 

 

Onze dirigent, Rene Bocken, werd op 19 januari 1956 geboren en is een rasechte Stokkemenaar.

Omdat hij uit een muzikale familie komt werd hem de muziek met de paplepel ingegeven en reeds op 10-jarige leeftijd begon hij met zijn muziekopleiding in de plaatselijke harmonie en in de muziekacademie.

Hij was toen reeds gefascineerd door de klarinetpartituren met de vele nootjes, en de klarinet moest en zou zijn instrument worden.

Rene ontpopte zich al snel tot een zeer getalenteerd klarinettist, maar de stap om van de muziek zijn beroep te maken heeft hij niet gezet.

 

In de harmonie engageerde hij zich om de jonge getalenteerde muzikanten te begeleiden bij de voorbereiding op provinciale en nationale solistenwedstrijden.

Door zijn gedrevenheid en zijn onmetelijke geduld resulteerde dit in vele provinciale en nationale titels.

 

Een volgende uitdaging voor Rene was het terug op de sporen zetten van de toenmalige blaaskapel "De Lustige snaken" waarvan de werking op een laag pitje draaide. In 1980 vond hij een aantal jonge enthousiaste muzikanten bereid om de blaaskapel weer nieuw leven in te blazen.

Vanaf dat moment ging het met de blaaskapel enkel crescendo, want er werd met succes deelgenomen aan wedstrijden. Meerdere nationale en internationale prijzen werden in de wacht gesleept. En wat opvalt is dat er in de juryverslagen altijd met veel lof gesproken wordt over de opvatting van de dirigent.

 

Al bij al mogen we terecht fier zijn om begeleid te worden door een dirigent van dit kaliber, en dit al meer dan 40 jaar.

Natuurlijk hopen we nog vele jaren te mogen rekenen op onze Rene.

 
 

       Boven      Home

© Stokkemer Stadsmuzikanten 2022